Warning: Undefined array key "installer_menu_title" in /home/adfimrrw/su-komarov.com/wp-content/themes/divistartupagencytheme/jedi-apprentice/includes/class-jedi-apprentice-admin.php on line 104
Децата на СУ „Владимир Комаров“ възраждат българските традиции чрез STEAM практики“ | СУ"Владимир Комаров"-гр.В.Търново

Децата на СУ „Владимир Комаров“ възраждат българските традиции чрез STEAM практики“

мар. 2, 2024Иновативно училище0 коментари

Децата на СУ „Владимир Комаров“ възраждат българските традиции чрез STEAM практики“

На 01.03.2024 година второкласниците с учители А. Дочева и Ст. Ананиева от СУ „Владимир Комаров“, град Велико Търново, демонстрираха STEAM практики по проект „Български традиции и обичаи: Пролетни празници-Мартеницата“ в Център за иновативни образователни технологии при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ пред студенти от специалност ПНУП, 1-ви курс. Децата подариха мартеници, изработени от тях, показаха умения за програмиране във визуална среда и работа с 3D писалки. Г-жа Дочева подари на центъра създаденото от клуб „Откриватели“ мартенско пано, пожела на преподавателите високи научни постижения и реализиране на иновации.

Усмивките и вълнението на децата показаха, че това изживяване не само им дава нови знания и умения, но и създава вълнуващи спомени, които ще ги вдъхновяват през целия им живот. Тази инициатива подчертава важността на иновациите в образователния процес за постигане на интегрирано и цялостно образование.

 

Related Blogs