Warning: Undefined array key "installer_menu_title" in /home/adfimrrw/su-komarov.com/wp-content/themes/divistartupagencytheme/jedi-apprentice/includes/class-jedi-apprentice-admin.php on line 104
Церемония по награждаване за най-добра инициатива на Ученически съвети | СУ"Владимир Комаров"-гр.В.Търново

Церемония по награждаване за най-добра инициатива на Ученически съвети

юли 3, 2023Новини0 коментари

Пореден голям успех за СУ „Владимир Комаров“!

На церемония по награждаване за най-добра инициатива на Ученически съвети, Сузана Росенова и Светлозар Неделчев, ученици от XI клас със специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“, представители на Ученическия съвет с ръководител г-жа Деница Руменова Димитрова, получиха приза за Първо място в област „Здравословен и/или екосъобразен начин на живот”. Церемонията се състоя в Министерството на образованието и науката, където учениците получиха приза за Първото място и паричната награда от Министъра на образованието проф. д-р Сашо Пенов и зам. министъра Мария Гайдарова. Проектът „Умен кош“, който те разработиха, е свързан с екологичното събиране на отпадъци. Той разполага с различни сензори и може да разпознава вида на отпадъка. По този начин ще се предотврати безразборното изхвърляне на отпадъци в нерегламентираните за това кошчета. Другата важна цел е да подпомага незрящите хора, при използването на разделни кошчета за отпадъци.

Полученото признание е огромен стимул за всички ученици, участвали в създаването на проекта, и те все така упорито и всеотдайно ще продължат с реализирането на своите идеи!

Related Blogs