Warning: Undefined array key "installer_menu_title" in /home/adfimrrw/su-komarov.com/wp-content/themes/divistartupagencytheme/jedi-apprentice/includes/class-jedi-apprentice-admin.php on line 104
Децата на СУ „Владимир Комаров“ възраждат българските традиции чрез STEAM практики“ | СУ"Владимир Комаров"-гр.В.Търново

Децата на СУ „Владимир Комаров“ възраждат българските традиции чрез STEAM практики“

Децата на СУ „Владимир Комаров“ възраждат българските традиции чрез STEAM практики“

На 01.03.2024 година второкласниците с учители А. Дочева и Ст. Ананиева от СУ „Владимир Комаров“, град Велико Търново, демонстрираха STEAM практики по проект „Български традиции и обичаи: Пролетни празници-Мартеницата“ в Център за иновативни образователни технологии при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ пред студенти от специалност ПНУП, 1-ви курс. Децата подариха мартеници, изработени от тях, показаха умения за програмиране във визуална среда и работа с 3D писалки. Г-жа Дочева подари на центъра създаденото от клуб „Откриватели“ мартенско пано, пожела на преподавателите високи научни постижения и реализиране на иновации.

Усмивките и вълнението на децата показаха, че това изживяване не само им дава нови знания и умения, но и създава вълнуващи спомени, които ще ги вдъхновяват през целия им живот. Тази инициатива подчертава важността на иновациите в образователния процес за постигане на интегрирано и цялостно образование.