Warning: Undefined array key "installer_menu_title" in /home/adfimrrw/su-komarov.com/wp-content/themes/divistartupagencytheme/jedi-apprentice/includes/class-jedi-apprentice-admin.php on line 104
Ден без загинали на пътя | СУ"Владимир Комаров"-гр.В.Търново

Ден без загинали на пътя

дек. 22, 2023Събития БДП0 коментари

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Той се провежда в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември и в тазгодишното издание датата, определена за него е 20 септември. Целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа.

Мотото, избрано от организаторите на кампанията за тази година, е „Остани жив!

Пази живота!“ („Stay alive and save lives“).

Във връзка с инициативата в началото на учебната година в СУ „Владимир Комаров“ се проведе традиционна вече среща на служител от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново с ученици от 1. до 7. клас.

Проведената беседа беше на тема „Пътна безопасност“. По-малките ученици си припомниха основните правила за пресичане на пътното платно, управлението на велосипед и изискванията към тях, като пътници в превозно средство. Най-малките – първокласниците направиха демонстрация на правилно пресичане на пешеходна пътека под зоркия поглед на полицейския служител.

С по-големите ученици беседата беше посветена на правилата при управление на велосипеди, тротинетки и други превозни средства. Уменията сами да се предпазват, когато са навън. Припомнени бяха и други подходящи за възрастта им правила и отговорности.

Related Blogs