Ден без загинали на пътя

дек. 22, 2023Събития БДП0 коментари

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Той се провежда в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември и в тазгодишното издание датата, определена за него е 20 септември. Целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа.

Мотото, избрано от организаторите на кампанията за тази година, е „Остани жив!

Пази живота!“ („Stay alive and save lives“).

Във връзка с инициативата в началото на учебната година в СУ „Владимир Комаров“ се проведе традиционна вече среща на служител от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново с ученици от 1. до 7. клас.

Проведената беседа беше на тема „Пътна безопасност“. По-малките ученици си припомниха основните правила за пресичане на пътното платно, управлението на велосипед и изискванията към тях, като пътници в превозно средство. Най-малките – първокласниците направиха демонстрация на правилно пресичане на пешеходна пътека под зоркия поглед на полицейския служител.

С по-големите ученици беседата беше посветена на правилата при управление на велосипеди, тротинетки и други превозни средства. Уменията сами да се предпазват, когато са навън. Припомнени бяха и други подходящи за възрастта им правила и отговорности.

Related Blogs

Зимни празници

Зимни празници

Учениците от I клас и II клас, участници в клубовете по извънкласни дейности „Работилничка за щастие“, с ръководител г-жа Милена Попова и „Откриватели“, с ръководител г-жа Антоанета Дочева, успешно приключиха STEAM проект „Българските традиции и обичаи: Зимни...

повече информация
Световен ден за възпоменание на загиналите при ПТП

Световен ден за възпоменание на загиналите при ПТП

а 19.11.2023 г. се отбелязва Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП. Началото на инициативата е поставено през 1995 г. от Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва само на Стария континент. Много бързо...

повече информация