Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“

ное. 28, 2023Новини0 коментари

Отлично представяне на учениците от СУ“Владимир Комаров“ в първото издание на Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“.
Отборът, в който се състезава Сузана Росенова от 12 клас, ‘SmartMed” зае първо място в област „Здраве и здравеопазване“ и разработиха идея за създаването на сензорен топ матрак и интелигентен софтуер, с който да се пребори част от разпространението на вътреболничните инфекции и да улесни работата на медицинските сестри.
Отборът на Мехмед Ибришимов от 11 клас, „ Smart&Save”, разви идея за използване на дрон с мобилно приложение за осигуряване на маршрут за безопасно евакуиране на големи групи от хора, намиращи се в обществени сгради.
Състезанието беше уникално по рода си, като показа уменията на участниците за работа в екип, за генериране и споделяне на идеи и тяхното развитие, достигайки до завършен продукт и подходяща стратегия за неговото реализиране на пазара.
Поздравления за всички участници и организатори, като им пожелаваме това състезание да продължи в годините, за да събира и обединява младите умове и им дава шанс да премерят своите сили и възможности!

Related Blogs

Зимни празници

Зимни празници

Учениците от I клас и II клас, участници в клубовете по извънкласни дейности „Работилничка за щастие“, с ръководител г-жа Милена Попова и „Откриватели“, с ръководител г-жа Антоанета Дочева, успешно приключиха STEAM проект „Българските традиции и обичаи: Зимни...

повече информация
Световен ден за възпоменание на загиналите при ПТП

Световен ден за възпоменание на загиналите при ПТП

а 19.11.2023 г. се отбелязва Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП. Началото на инициативата е поставено през 1995 г. от Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва само на Стария континент. Много бързо...

повече информация