Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“

ное. 28, 2023Новини0 коментари

Отлично представяне на учениците от СУ“Владимир Комаров“ в първото издание на Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“.
Отборът, в който се състезава Сузана Росенова от 12 клас, ‘SmartMed” зае първо място в област „Здраве и здравеопазване“ и разработиха идея за създаването на сензорен топ матрак и интелигентен софтуер, с който да се пребори част от разпространението на вътреболничните инфекции и да улесни работата на медицинските сестри.
Отборът на Мехмед Ибришимов от 11 клас, „ Smart&Save”, разви идея за използване на дрон с мобилно приложение за осигуряване на маршрут за безопасно евакуиране на големи групи от хора, намиращи се в обществени сгради.
Състезанието беше уникално по рода си, като показа уменията на участниците за работа в екип, за генериране и споделяне на идеи и тяхното развитие, достигайки до завършен продукт и подходяща стратегия за неговото реализиране на пазара.
Поздравления за всички участници и организатори, като им пожелаваме това състезание да продължи в годините, за да събира и обединява младите умове и им дава шанс да премерят своите сили и възможности!

Related Blogs