ВЪВЕЖДАНЕ НА СПЕЦИАЛНОСТ “СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ – РАБОТА С ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА В РИСК“

авг. 14, 2023Новини0 коментари

Средно училище „Владимир Комаров“ във Велико Търново е първото в България, в което се въвежда специалността „Сътрудник социални дейности – социална работа с деца и семейства в риск“.
Паралелката е част от приема за учебната 2023/2024 година, а 26 ученици ще изучават както задължителните предмети, така и специализирани – професионална етика, детска психология, семейна педагогика, социално законодателство и др. Профилираните занятия ще бъдат водени от преподавалите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Новината бе обявена на пресконференция от директора на училището Янаки Лазаров и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.
Още докато учат, бъдещите специалисти по социални дейности ще карат учебна практика в социалните услуги. След като завършат и предвид търсенето на кадри, младите хора веднага ще могат веднага да започнат работа в социалните услуги, така също в общински структури, в сферата на икономиката и предприемачеството, в неправителствени организации и др. Над 1000 лева е стартовата заплата в социалните услуги.
Завършилите специалността ще са достатъчно добре подготвени и за продължаване на обучението по социални науки в университетите.

Related Blogs

Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“

Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“

Отлично представяне на учениците от СУ“Владимир Комаров“ в първото издание на Хакатон – „ INNOVATE VT”, организиран от РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“. Отборът, в който се състезава Сузана Росенова от 12 клас, ‘SmartMed” зае първо място в...

повече информация
Официално бе открит новият технологичен център „Автоматизирани системи“ в СУ „Владимир Комаров“

Официално бе открит новият технологичен център „Автоматизирани системи“ в СУ „Владимир Комаров“

    С изпълнение на народен танц от учениците от 10 и 11 клас, специалност „Автоматизирани системи“, бе открито официалното презентиране на проектите: „ Да посрещнем бъдещето знаещи, способни и уверени“ и „Искаме и знаем как да запазим Земята чиста“, финансирани от...

повече информация