Warning: Undefined array key "installer_menu_title" in /home/adfimrrw/su-komarov.com/wp-content/themes/divistartupagencytheme/jedi-apprentice/includes/class-jedi-apprentice-admin.php on line 104
ВЪВЕЖДАНЕ НА СПЕЦИАЛНОСТ “СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ – РАБОТА С ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА В РИСК“ | СУ"Владимир Комаров"-гр.В.Търново

ВЪВЕЖДАНЕ НА СПЕЦИАЛНОСТ “СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ – РАБОТА С ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА В РИСК“

авг. 14, 2023Новини0 коментари

Средно училище „Владимир Комаров“ във Велико Търново е първото в България, в което се въвежда специалността „Сътрудник социални дейности – социална работа с деца и семейства в риск“.
Паралелката е част от приема за учебната 2023/2024 година, а 26 ученици ще изучават както задължителните предмети, така и специализирани – професионална етика, детска психология, семейна педагогика, социално законодателство и др. Профилираните занятия ще бъдат водени от преподавалите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Новината бе обявена на пресконференция от директора на училището Янаки Лазаров и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.
Още докато учат, бъдещите специалисти по социални дейности ще карат учебна практика в социалните услуги. След като завършат и предвид търсенето на кадри, младите хора веднага ще могат веднага да започнат работа в социалните услуги, така също в общински структури, в сферата на икономиката и предприемачеството, в неправителствени организации и др. Над 1000 лева е стартовата заплата в социалните услуги.
Завършилите специалността ще са достатъчно добре подготвени и за продължаване на обучението по социални науки в университетите.

Related Blogs