ВЪВЕЖДАНЕ НА СПЕЦИАЛНОСТ “СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ – РАБОТА С ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА В РИСК“

авг. 14, 2023Новини0 коментари

Средно училище „Владимир Комаров“ във Велико Търново е първото в България, в което се въвежда специалността „Сътрудник социални дейности – социална работа с деца и семейства в риск“.
Паралелката е част от приема за учебната 2023/2024 година, а 26 ученици ще изучават както задължителните предмети, така и специализирани – професионална етика, детска психология, семейна педагогика, социално законодателство и др. Профилираните занятия ще бъдат водени от преподавалите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Новината бе обявена на пресконференция от директора на училището Янаки Лазаров и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.
Още докато учат, бъдещите специалисти по социални дейности ще карат учебна практика в социалните услуги. След като завършат и предвид търсенето на кадри, младите хора веднага ще могат веднага да започнат работа в социалните услуги, така също в общински структури, в сферата на икономиката и предприемачеството, в неправителствени организации и др. Над 1000 лева е стартовата заплата в социалните услуги.
Завършилите специалността ще са достатъчно добре подготвени и за продължаване на обучението по социални науки в университетите.

Related Blogs

МОДЕРНИ ТАНЦИ

МОДЕРНИ ТАНЦИ

„Има преки пътища към щастието, а танцът е един от тях“ - Вики Баум    От тази учебна година в СУ „Владимир Комаров“ е сформирана група „Танц с усмивка за щастливо детство“, в която учениците под ръководството на опитен специалист изучават съвременни танци и модерен...

повече информация
НАРОДНИ ТАНЦИ

НАРОДНИ ТАНЦИ

По традиция в СУ „Владимир Комаров“ е сформирана група за занимания по интереси „Народни танци“, в която нашите ученици имат възможност да се запознаят с една от най-големите скъпоценности на България – българския фолклор. Ръководител на групата е госпожа Стефка...

повече информация